Το φαγητό στον ΤΕΛΗ είναι οικογενειακή υπόθεση

Το φαγητό στον ΤΕΛΗ είναι οικογενειακή υπόθεση

Το ταξίδι του Αριστοτέλη από τα Ιωάννινα στην Αθήνα ξεκίνησε το 1968. Ο Αριστοτέλης Κολιός εγκαταστάθηκε αρχικά στην Κυψέλη, αλλά η δουλειά γρήγορα τον ανέβασε στην Πεντέλη. Ανέλαβε το μικρό εστιατόριο, «μικρό αλλά με καλή φήμη» όπως επισημαίνει, αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, το 1972 μαζί με τον σύζυγο της αδερφής του, Παναγιώτη Θεοδωρή.

Ο ΤΕΛΗΣ βρίσκεται πλέον στα χέρια των παιδιών τους. Του Μιχάλη και Θοδωρή, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, αλλά και την βαριά ιστορία της εστίας που άναψε για πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα.

Από το 1893 έως το 1935 το εστιατόριο διαχειρίστηκε η οικογένεια Μπάρτζη. Ακολούθησε ο Αλέξανδρος Ρηγάκης μέχρι το 1972. Ένα εστιατόριο στην αγκαλιά της φύσης, τροφή για το σώμα, τη ψυχή και το μυαλό.

Ο Μιχάλης και ο Θοδωρής μεγάλωσαν ανάμεσα στις σάλες και την κουζίνα. Στις αυλές και δίπλα στο τζάκι. Έκαναν οικογένειες που ζουν στην Πεντέλη. Φιλοδοξία τους είναι να συνεχίσουν την παράδοση. «Θέλουμε ένα εστιατόριο που να δημιουργεί αναμνήσεις» είναι το αγαπημένο τους μότο.

«Παίρνουμε χαρά κάθε φορά που ένας πελάτης μας λέει… εδώ βαφτίστηκα!» επισημαίνουν με μία φωνή.

Στον ΤΕΛΗ εκτός από οικογενειακή ατμόσφαιρα θα βρει κανείς γίγαντες από το Πάπιγκο και την Καστοριά, φάβα Σαντορίνης και κρασί από την οινοποιία Μπάση στα Μεσόγεια. Προϊόντα αποκλειστικά Ελλήνων παραγωγών.

«Στους σεισμούς πολύς κόσμος έτρωγε εδώ και στον καύσωνα το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο» μας λέει ο κ. Αριστοτέλης. Και προτείνει στιφάδο, φρικασέ, ντολμάδες και γιουβετσάκι. Με τη συνταγή που οι παλιοί πελάτες έμαθαν να απολαμβάνουν από τα χέρια της Ρηγάκη…

Share

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.